Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:10

Λαϊκή Ορχήστρα Γιώργος Πάνου

Ο Γιώργος Πάνου, αφανής εργάτης του λαϊκού μας τραγουδιού, γεννήθηκε στην Πάτρα και από μικρή ηλικία μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια, κοντά στο περιβάλλον της θειας του, της αείμνηστης Πολύ Πάνου. Ασχολήθηκε από μικρός με το μπουζούκι (τετράχορδο και τρίχορδο) ξεκινώντας την επαγγελματική του καριέρα. Η θητεία του κοντά στη Πολύ Πάνου αλλά και στον εγγενή χώρο των λαϊκών μουσικών της εποχής, η κατά καιρούς ενασχόληση του με διαφόρου είδους ρεπερτόρια -αναλόγου εποχής-, ο ενθουσιώδης προσωπικός του χαρακτήρας ως εκτελεστής αλλά και τραγουδιστής, η εκκεντρική παρουσία του και το ξεχωριστό ύφος στο παίξιμο, συνθέτουν το φαινόμενο Γιώργος Πάνου. Η συμμέτοχη του σε διάφορα σχήματα τον ταξίδευσε σχεδόν σ΄ολόκληρη την γη και συγκινώντας τους απανταχού Έλληνες από Αμερική μέχρι και Αυστραλία. Γνώρισε από κοντά και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες της προηγούμενης γενιάς των μπουζουξήδων του ογδόντα όπως Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Τατασόπουλο, Κώστα Καπλάνη, Νίκο Καρανικόλα και άλλους αλλά και καλλιτέχνες όπως Ανδρέα Ζακυνθινάκη, Άρη Σαν, ‘’Μικρό Τσιγγάνο’’, Νίκο Παπαδάτο στην Αμερική και πλείστους όσους στην Ελλάδα. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς παλιούς ρεμπέτες (Σωτηρία Μπέλλου, Ρένα Ντάλια, Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, Χοντρό Νάκο κ.α) .
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε σχήματα διαφόρων όπως Δημήτρη Κοντογιάννη, Στέλιου Βαμβακάρη, Νάντιας Καραγιάννη αλλά και Σταμάτη Γονίδη και άλλων. Συνεργάζεται επίσης με τον ιδιαίτερα ξεχωριστό δεξιοτέχνη του τριχόρδου μπουζουκιού Γιάννη Παπαβασιλείου ‘’Βλάχο’’.


Η δημιουργία αυτής της ορχήστρας πρόεκυψε για να αναδείξει και να πλαισιώσει-στηρίξει τον αειθαλή μουσικό και άνθρωπο πάνω απ΄όλα Γιώργο Πάνου, με την από καρδίας πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ‘’ΑΠΤΑΛΙΚΟ’’.

Τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς και συνεχίζουμε να διαδίδουμε το έργο τους.

Διαβάστηκε 144 φορές