Καλλιτεχνικός απολογισμός 2017

Το Aptaliko.GR ξεκίνησε να υπάρχει σαν ιδέα το καλοκαίρι του 2011. Άρχισε να ζυμώνεται μέσα από συζητήσεις, για να αποκτήσει μια πρώτη μορφή με τη βοήθεια του Google Calendar το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς σαν διαδικτυακό ημερολόγιο καταχώρησης εβδομαδιαίων μουσικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με την παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα. Έκτοτε και για επτά χρόνια μέχρι σήμερα, άλλαξε πολλές μορφές, εξελίχθηκε από ένα απλό ημερολόγιο σε ιστοσελίδα παρουσίασης των χώρων, των καλλιτεχνών, των μουσικών συνόλων, των οργανοποιών και των βιβλίων που εκπροσωπούν το συγκεκριμένο μουσικό είδος. Το ημερολόγιο δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί εκτός από μικρά χρονικά διαστήματα ανακατασκευής της ιστοσελίδας και πάντα θεωρείται η πρώτη γραμμή και το σημαντικότερο κομμάτι της ιδέας. Επόμενη χρονιά - σταθμός για το Aptaliko.GR ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν ιδρύθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΑΠΤΑΛΙΚΟ, με απώτερο σκοπό να προχωρήσει πολλά βήματα παραπέρα από την συνεχή λειτουργία του ηλεκτρονικού ημερολογίου και της ιστοσελίδας. Σε όλη τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, όλο αυτό το εγχείρημα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, στους ακροατές, στους καλλιτέχνες και στους ιδιοκτήτες χώρων που φιλοξενούν εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, εντός του έτους 2017 υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1.  Σεμινάριο: «Ακροβατώντας ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση», εισηγήτρια του οποίου διατέλεσε η Χάρις Τσαλπαρά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, στα πλαίσια της διοργάνωσης της «6o Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου 2017 (Syros Accordion Festival)», εντός των ημερομηνιών 31/7/2017 – 5/8/2017, στην Ποσειδωνία της Σύρου.
  2.  Μουσική εκδήλωση «PianOLAternA» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 7/8/2017, στο Μανδράκι Νισύρου.
  3.  Μουσική εκδήλωση «Μπαμ», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 11/8/2017, στο Λιμάνι Πάλων Νισύρου.
  4.  Μουσική εκδήλωση «Banda Iovanica», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 25/8/2017, στον Εμπορειό Νισύρου.
  5.  Μουσική εκδήλωση «Λαïκά τραγούδια στην Πλατεία Δαβάκη», σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, στις 15/9/2017, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, Αθήνα.
  6.  Μουσική εκδήλωση «Ρεμπέτικα με τον Παναγιώτη Διαμάντη και το Σωτήρη Λέτσιο», σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων Αγίου Σάββα, στα πλαίσια εορτασμών του συλλόγου, στις 21/12/2017, εντός του Θεραπευτηρίου του Αγίου Σάββα, Αθήνα.
Διαβάστηκε 522 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Καλλιτεχνικός απολογισμός 2018 »