Καλλιτεχνικός απολογισμός 2018

Κατά τη διάρκεια του έτους 2018, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΑΠΤΑΛΙΚΟ, πιστό στις αρχικές ανάγκες που τη δημιούργησαν , συνέχισε τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και άλλων καλλιτεχνικών παραγωγών, παράλληλα με το βασικό της έργο, που δε σταμάτησε να είναι η δωρεάν προβολή του διαδικτυακού ημερολογίου μουσικών εκδηλώσεων καθώς και η δωρεάν προβολή καλλιτεχνών, μουσικών σχημάτων και οργανοποιών, όπως και η συγκέντρωση πληροφοριών, τίτλων βιβλιογραφίας, σχετικής με την παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα. Εκτός αυτού, η πολιτική εξέλιξης της εταιρίας ευθυγραμμίζεται με την επιδίωξη ανεύρεσης οικονομικών πόρων από προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων, σχετικών με το συνδυασμό μουσικής και τεχνολογίας, και καταγραφή στοιχείων μέσω του τρόπου αυτού άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εντός του 2018 υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Μουσική εκδήλωση «Παραδοσιακή Ορχήστρα Κορκόβελου», σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας, στα πλαίσια διοργάνωσης του «7ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη» του Δήμου, στις 23/6/2018, στην Ν. Ιωνία, Αθήνα.
  2. Συμμετοχή στην παραγωγή των διαλέξεων και προβολών του ευρωπαϊκού προγράμματος “MFI script2film workshops 2018”, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου», εντός των ημερομηνιών 19/6/2018 – 2/7/2018, στο Μανδράκι και Εμπορειό Νισύρου.
  3. Μουσική εκδήλωση «Γλέντι με το Νίκο Ζωιδάκη», σε συνεργασία με το Δήμο Νισύρου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του για το καλοκαίρι του 2018, στις 31/7/2018, στο Μανδράκι Νισύρου.
  4. Μουσική εκδήλωση «Παραδοσιακό Γλέντι», στα πλαίσια του εορτασμού του εθίμου της Σουμάδας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 6/8/2018, στο Μανδράκι Νισύρου.
  5. Μουσική εκδήλωση «Λαικά με τη Σοφία Παπάζογλου», σε συνεργασία με το Δήμο Νισύρου, στις 8/8/2018, στο Μανδράκι Νισύρου.
  6. Μουσική εκδήλωση «Λαικά με τη Σοφία Εμφιετζή», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου, στις 12/8/2018, στα Νικιά Νισύρου.
Διαβάστηκε 522 φορές