Καλλιτεχνικός απολογισμός 2019

Κατά τη διάρκεια του έτους 2019, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΑΠΤΑΛΙΚΟ, με την επιδίωξη ανεύρεσης οικονομικών πόρων από προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης & προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με σκοπό την επιτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων, σχετικών με το συνδυασμό μουσικής και τεχνολογίας, και καταγραφή στοιχείων μέσω του τρόπου αυτού άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Ερευνάς & Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων και την εταιρία Τερακομ στην συγγραφή της πρότασης Musicbook  με πιλοτικό την ιστοσελίδα του Aptaliko.GR. Συνέχισε τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και άλλων καλλιτεχνικών παραγωγών, παράλληλα με το βασικό της έργο, που δε σταμάτησε να είναι η δωρεάν προβολή του διαδικτυακού ημερολογίου μουσικών εκδηλώσεων καθώς και η δωρεάν προβολή καλλιτεχνών, μουσικών σχημάτων και οργανοποιών, όπως και η συγκέντρωση πληροφοριών, σχετικής με την παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.

Από την αρχή του 2019 και μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Μουσική εκδήλωση «PianOLAternA» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 28/2/2019, στο Μανδράκι Νισύρου.
  2. Μουσική επιμέλεια της παράστασης «Τα Δάση στα Γόνατα», σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία Bijoux de Kant, εντός των ημερομηνιών 21/1/2019 – 23/4/2019, στο Θέατρο Νέου Κόσμου, Κάτω Χώρος, Αθήνα.
  3. Συμμετοχή στην ηχογράφηση και επεξεργασία ηχητικού αποσπάσματος για την ταινία «All the pretty little horses», σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής HORSEFLY PRODUCTIONS, στις 19/4/2019, στην Αθήνα.
  4. Μουσική εκδήλωση «Παραδοσιακή Ορχήστρα  Κορκόβελου», σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας, στα πλαίσια διοργάνωσης του «8ου Φεστιβάλ Καραγκιόζη» του Δήμου, στη Ν. Ιωνία, Αθήνα.
  5. Συμμετοχή στην παραγωγή των διαλέξεων και προβολών του ευρωπαϊκού προγράμματος “MFI script2film workshops 2019”, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου»
  6. Μουσική εκδήλωση «Παραδοσιακό Γλέντι», στα πλαίσια του εορτασμού του εθίμου της Σουμάδας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου, στο Μανδράκι Νισύρου.
  7. Μουσική εκδήλωση «Γλέντι με το Νίκο Ζωιδάκη», σε συνεργασία με το Δήμο Νισύρου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του για το καλοκαίρι του 2018, στις 12/8/2019, στο Μανδράκι Νισύρου.
  8. Μουσική εκδήλωση «Παραδοσιακό Γλέντι», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου στις 20/8/2019, στα Νικειά  Νισύρου.
Διαβάστηκε 1188 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλλιτεχνικός απολογισμός 2018