ρεμπέτικο φόρουμ

Τελευταία νήματα
 1. Καλησπέρα , ψάχνω για δάσκαλο στα βόρεια προάστια .
  ΤΡΙΧΟΡΔΟ
  Ευχαριστω

  1 ανάρτηση - 1 participant

  Διαβάστε όλο το νήμα

 2. Πριν λίγο ο Νίκος Τατασοπουλος έκανε γνωστό μέσω Facebook ότι έφυγε ο μπουζουξης Βαγγέλης Λιολιος… Vaggelis Liolios solo - YouTube

  7 αναρτήσεις - 6 participants

  Διαβάστε όλο το νήμα

 3. (Έχω καιρό να παρουσιάσω όργανο, είπα να ανεβάζω κυρίως αυτά που έχουν κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον, και για μένα αυτό το μπουζουκάκι έχει).

  Τον Κορχάν λοιπόν δεν τον ξέρω προσωπικά. Ξέρω ότι είναι Τούρκος, παίζει σάζι (και ούτι) κι έχει ένα ωραίο μαγαζί στο Παρίσι. Έχει όμως και φίλους όλων των εθνικοτήτων, ανάμεσά τους κι Έλληνες, κι έτσι μέσω ενός «δικτύου φίλων» ήρθε σ’ εμένα η επιθυμία να γίνει ένα μπουζούκι για δώρο, με τ’ όνομα του παραλήπτη επάνω και με συγκεκριμένο πρότυπο, σ΄αυτό το σχέδιο του τζουρά που κάνω.

  Αυτό από μόνο του ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι δεν είχα αποπειραθεί ποτέ να κάνω μπουζούκι με τρεις τρύπες, έτσι αφενός δεν ήξερα τι επίδραση θα έχει στον ήχο – κι αφετέρου ο συγκεκριμένος τζουράς φτιάχνεται σε τέτοιο καλούπι ώστε η όψη του να πλησιάζει κάπως αυτήν του ουτιού, οπότε του ταιριάζουν οι τρείς τρύπες ακόμα κι αισθητικά, ενώ στο μπουζούκι ? … απορία ψάλτου βηξ.

  Τέλος πάντων, με όλες τις απορίες κι ανασφάλειες, το έβαλα μπροστά : «απάνω τους» που λέει κι ο Στελάκης στους Λαχανάδες. Τέλειωσε πρόσφατα κι εμένα μου άρεσε πολύ, πότε το ανεβάζω κι εδώ. Καπάκι κέδρος, σκάφος καρυδιά, μπράτσο φλαμούρι+βένγκε+μαόνι, ταστιέρα έβενος, ροζέτες κελεμπέκι. Κλίμακα 68 εκ.

  Κι ένα βιντεάκι με τις περιορισμένες δυνατότητες της μηχανούλας μου. Ως συνήθως, ζητάω να μου συγχωρήσετε τα φάλτσα (και την γενική ανημπόρια να κάνω αυτό που φαντάζομαι) – έχω καταλήξει πρακτικά να παίζω μόνον όταν δοκιμάζω κάποιο όργανο, κι «άμα τ’ αφήσεις σ’ αφήνει».

  https://youtu.be/HE1AUQcEsV4

  5 αναρτήσεις - 5 participants

  Διαβάστε όλο το νήμα

 4. Σας γράφω από την Νορβηγία. Έχω τζουρά και 3 χορδο μπουζούκι και με ενδιαφέρει να αγοράσω μπαγλαμαδακι. Δεν μπορώ να κατέβω στην Ελλάδα οπότε πρέπει να βρω κάποιον που να μπορεί να το στείλει σε σκληρή θήκη. Έχετε κάποιον να προτείνεται;
  Επίσης ξέρει κάποιος Εάν το μανίκι έχει συγκεκριμένο φάρδος ή μπορεί να γίνει και πιο στενο;
  Το μπουζούκι μου έχει κι αυτό στενό μανίκι και με έχει βολέψει πολύ.
  Σας ευχαριστώ.

  6 αναρτήσεις - 3 participants

  Διαβάστε όλο το νήμα

 5. Ένα παλιό ντοκιμαντερ για την ελληνική μουσική με παρουσιαστή τον Μίκη Θεοδωράκη. Έχει διάφορες καταγραφές αλλά το πιο ενδιαφέρον για μένα είναι η παρουσία του Μάρκου που παίζει και τραγουδάει. Δεν μπορώ να ανασύρω από την μνήμη μου άλλο ντοκουμέντο με καλό ήχο και είκόνα τον Μάρκο να παίζει σε παραγωγική ηλικία με τα χέρια του και την φωνή του να είναι δυνατά. Μόνο για αυτό αξίζει κάποιος να το δεί. Έχει και Τσιτσάνη, Μπιθικότση, Καζαντίδη αλλά το ντοκουμέντο με τον Μάρκο θεωρώ είναι το καλύτερο.
  Είναι στα γαλλικά και χωρίς υπότιτλους.

  Δεν καταλαβαίνω τα γαλλικά, αλλά από την προυσίαση πιστέυω πως παρουσιάζει την παραδοσιακή μουσική πρώτα, τον Μάρκο (ως σύνδεσμο παράδοσης και λαϊκού), τον Τσιτάνη και μετά τον Χατζιδάκη και τον εαυτό του ως συνέχεια.

  9 αναρτήσεις - 4 participants

  Διαβάστε όλο το νήμα